Arkadia´s lights Spiritual Church
The PEOPLE who are looking for their place in the world. We wish to help with it in order for you to find it!
  • Magyar
  • Deutsch
  • Română


Kedves barátaink, szimpatizánsaink, testvéreink!

There are no translations available.

Kedves barátaink, szimpatizánsaink, testvéreink.

 

Lassan véget ér a nyár. Talán érdekes lenne visszatekinteni az év elejére, mikor arról beszéltünk hogy a lét minden szintjén az olló egyre szélesebbre nyílik. Ha csak kis országunkat nézzük, ez évet tekintve rekordok dőltek meg, a hideget, a meleget, a csapadékot illetően.

A világunk minden földrésze forrong, a hatalom egyre távolabbra kerül az emberektől, a vallások már régen nem a békét és a toleranciát hordozzák, és valljuk be, tisztelet a kivételnek, az emberi minőségek is a mély káoszba süllyedtek. Nincs értelmes és logikus célja az emberi létnek, amennyiben a nagy átlagot nézzük. Nem lehet az élet célja az enni, inni, dolgozni, meghalni és elrohadni a földben filozófia. Közösségünk egyik fontos célja és feladata feltárni az élet előtti és utáni létezésének alternatíváját. Ez által értelmet és értéket találni jelenlegi életünkben.

Hosszú az út és göröngyös, először is önmagunkhoz, majd miután ezt megtaláltuk a kozmikus egységhez, de tapasztalatunk és tudásunk szerint ezt megélve és megtalálva nyugalom, béke, tolerancia tölti meg az ember hármas minőségét, úgy mint test-lélek-szellem. Az ember jó problémamegoldóvá, energikusság és elfogadóvá válik a létezés minden szituációja iránt. Azért azt ne hidd hogy a nyüzsgő káosz világ ezt boldogan és örömmel szemléli mikor te erre az útra teszed lábad. Erre is célszerű felkészülni.  Biztos lehetsz hogy majd igyekszik mindenhol fogást találni rajtad, ahogy pl. ez Egyházunk szellemi vezetőjével történik nap mint nap.

Az évnek még nincs vége. Kérlek fordítsátok figyelmeteket a jelenbe az életre. Ott mindig megérint a természet, Isten minősége, hol mindig mindenben van értelem és logika. Kérjük, javasoljuk figyelj környezeted egyensúlyára, rendjére. Figyelj önmagad belső tisztaságára, élj tudatosan és mértékkel. Ha bántanak, mély lélegzet, nagy mosoly, és a kesztyűt sose vedd fel.

Tudod, megbocsátás, elfogadás, ez van, ilyen a világ, majd lépj tovább. Előre nézz, és önmagadban keresd és találd meg a békét, ebben találj örömet, majd ezután ezt áraszd ki önmagadból mosollyal, csenddel, renddel, toleranciával jelezve minden létezőnek. Ne félj a változástól, a megújulástól, ezáltal az újtól. Hisz ha ezekkel a minőségekkel lépsz az újba, az ismeretlenbe, rövid és hosszú távon a kozmikus analógiák alapján csak ezeket kaphatod vissza. Nem tud, és soha nem is tudott helyettetek senki sem változni. Mint tudod, nincs központi megváltás, Te lépj a szeretet Istene felé, hogy ő is léphessen feléd. Talán még emlékszel, egyszerre egy urat, egy seggel egy lovat, és ne feledd az ősi bölcsességet, az Isten szeretet, nem ítélet, nem büntetés, nem számonkérés, és ő tudja a legjobban hogy az életünk a tékozló fiú játéka csupán, és ha ezt te is megérted, többé hátra nem tekintesz, hanem célod a szeretet, és a szeretet Istene és a kozmikus egység lesz. Igyekeznék hétköznapi nyelven leírni ezen eszméket, de kicsit nehezen megy. A világunkban erre már nincsenek szavak, csak több ezer éves elcsépelt vallási dogmák, szövegek, amik mögött már nincs tartalom, ezért ha megengeded, ezzel nem élek. Mégis egyszerűbben is had üzenjek neked: tanulj meg nemet mondani az ártóra, bántóra, ítélőre, ha belülről jön, ha kívülről, és igent a békére, toleranciára ha belülről jön, ha kívülről jön. És tanuld meg mosolyogva elfogadni az ártót, a bántót, az ítélőt.

Az ősz még sok mindent tartogat. Tudom egyből kérdezed: jót vagy rosszat? Tudod, ezek nem létező minőségek. De értelek téged. Mindig olyat hoz, ami még nem volt, és ahogy még nem volt, és mióta létezik létezés, ez a szituáció a bölcset mindig a jelenbe hívja, a balgát viszont a kétségbeesésbe, és mindig dönthetsz hogy neked hol a helyed, és ezt a megnyilvánulásaiddal bizonyítva teszed meg.

Az egységben erő van. A következő hónapokban, években erre nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni. Megköszönjük hogy az interneten velünk vagy, de talán már mint tapasztaltad, a személyes találkozásnak a varázsa leírhatatlan. Kérlek ha találsz értéket abban amit mi hordozunk a világban, lelki gyakorlatainkat, összejöveteleinket ha lehetőséged van rá, jelenléteddel tiszteld meg hogy egymás szemébe nézhessünk, hogy kezet foghassunk és pár szót válthassunk. Erre nem rábeszélni kívánlak, csupán ennek varázsát említettem meg.

Köszönjük a nagy Istennek, hogy létezünk, hogy létezel Te, ki e sorokat olvasod, köszönjük a lehetőséget hogy találkozhatunk, hogy a megértés csodája a miénk lehet, és az egység áldását találkozásainkkor csodaként megélhetjük.

 

Légy életed, világunk, és e korszak csillaga.

 

Szálljon rátok áldásunk és a béke.

 

Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának
vezetősége

 

Tuesday, April 24, 2018